Wigilijna zupa grzybowa

7 grudnia 2013,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
40 g grzybów suszonych
 1 marchew
 1 mała pietruszka
 cebula
 ½ szklanki kwaśnej śmietany
 1 łyżka mąki
 2 łyżki masła
 liść laurowy
 1 kostka bulionu grzybowego 

 Suszone grzyby łamiemy na mniejsze kawałki, zalewamy wodą i moczymy
przez całą noc. Następnie gotujemy około 20 minut na małym ogniu.
Marchew, pietruszkę obieramy, płuczemy ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Cebulę siekamy, szklimy na maśle i wraz z warzywami dodajemy do
gotujących się grzybów. Wrzucamy kostkę bulionową i liść laurowy.
Gotujemy aż warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania mąkę rozprowadzamy
ze śmietaną i odrobiną wywaru i zagęszczamy zupę.

Podawać z makaronem typu łazanki.

file1386432492



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...