Wieprzowe polędwiczki z brukselką i suszonymi śliwkami

6 grudnia 2021, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

 

300 gram brukselki

czerwona cebula

50 gram suszonych śliwek

polędwiczki wieprzowe

2 łyżeczki masła

olej

papryka mielona, sól, pieprz

 

Brukselkę i cebule oraz pokrojone śliwki wrzucamy na patelnię, podsmażamy, dodajemy przyprawy. Polędwiczkę obtaczamy w ulubionych przyprawach, całość przekładamy do naczynia do zapiekania, przykrywamy folią i pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.