Wieprzowe polędwiczki z brukselką i suszonymi śliwkami

6 grudnia 2021, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

 

300 gram brukselki

czerwona cebula

50 gram suszonych śliwek

polędwiczki wieprzowe

2 łyżeczki masła

olej

papryka mielona, sól, pieprz

 

Brukselkę i cebule oraz pokrojone śliwki wrzucamy na patelnię, podsmażamy, dodajemy przyprawy. Polędwiczkę obtaczamy w ulubionych przyprawach, całość przekładamy do naczynia do zapiekania, przykrywamy folią i pieczemy 30 minut w nagrzanym piekarniku.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...