Wielkanocne zajączki

29 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka ½ kg
Cukier puder 1 szklanka
Margaryna 1 kostka
Smalec 1 łyżeczka
Cukier waniliowy
Soda 1/2 łyżeczki
5 żółtek
olejek cytrynowy
gęsta śmietana 1 łyżka

Zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce do 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość ½ cm i wycinamy zajączki lub inne kształty ciasteczek.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10 – 15 minut. Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie lukrem  i ozdobnymi posypkami.

file1269886348



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...