Wielkanocne zajączki

29 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

Mąka ½ kg
Cukier puder 1 szklanka
Margaryna 1 kostka
Smalec 1 łyżeczka
Cukier waniliowy
Soda 1/2 łyżeczki
5 żółtek
olejek cytrynowy
gęsta śmietana 1 łyżka

Zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce do 1 godziny. Następnie rozwałkowujemy na grubość ½ cm i wycinamy zajączki lub inne kształty ciasteczek.  Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10 – 15 minut. Po wystudzeniu dekorujemy dowolnie lukrem  i ozdobnymi posypkami.

file1269886348



FORUM - bieżące dyskusje

Wydarzenia w Twoim mieście !
Gdy pracowałam na drugie zmiany, omijały mnie wszystkie wydarzenia. Przez kilka lat pracowałam...
Ploteczki - ogólny Off Topic :D
A to prawda. Zastanawiają mnie te stacje badania jakości powietrza. Dziwne, że w...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
U mnie w pracy połowa choruje, ale na przeziębienie, nie na Stratusa, który...
Związki wyznaniowe - dlaczego powst…
Takie grupy zaspokajają jakieś konkretne potrzeby i to skłania ludzi do przynależności. Dodatkowo wspólne...