Wiejska prażonka

3 października 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag kiełbasy zwyczajnej,

40 dag ziemniaków,

czerwona papryka,

20 dag kapusty,

2 cebule,

20 dag pieczarek,

ząbek czosnku,

1 liść laurowy,

po szczypcie: chilli, kminku, majeranku, tymianku, bazylii i kolendry,

do smaku sól i pieprz,

łyżka mąki,

olej do smażenia.

Kiełbasę obrać, pokroić w półksiężyce. Podsmażyć na oleju. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, smażyć ok. 5 min. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, kapustę poszatkować. Dodać do kiełbasy. Podlać wodą. Dodać przyprawy, smażyć ok. 40 min pod przykryciem, często mieszając, aby się nie przypaliło. Na koniec zaciągnąć mąką z odrobiną wody. Doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....