Węgierska zupa gulaszowa z ziemniakami

2 października 2012, dodał: WINIARY
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową

mięso wieprzowe (gulaszowe, łopatka lub szynka) – 200 g

duży ziemniak – 1 sztuka

czerwona papryka – 1 sztuka

koncentrat pomidorowy 30% – 2 łyżki

olej – 2-3 łyżki

Przygotowanie:

  1. Mięso opłucz i pokrój w cienkie paseczki (mięso wieprzowe).
  2. Paprykę i ziemniaka oczyść i pokrój w drobną kostkę (papryka, ziemniak).
  3. W garnku rozgrzej olej i dodaj mięso (olej, mięso wieprzowe).
  4. Podsmaż przez 5 minut.
  5. Dodaj koncentrat pomidorowy i przesmaż (koncentrat pomidorowy)
  6. Dodaj zawartość większej saszetki, dobrze wymieszaj (Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową WINIARY).
  7. Dodaj 1 litr zimnej wody oraz paprykę i ziemniaki (woda, papryka, ziemniaki).
  8. Gotuj na średnim ogniu przez 30 minut (do miękkości warzyw), od czasu do czasu mieszając.
  9. Dodaj zawartość mniejszej saszetki i gotuj przez 5 minut (Pomysł na… Węgierską zupę gulaszową WINIARY).

Mięso gulaszowe możesz zastąpić kiełbasą, a paprykę – pieczarkami lub fasolką szparagową.

Informacje o przepisie:

Liczba porcji: 4

Przygotowanie: 15 minut

Oczekiwanie 35 minut

file1349164291



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...