Wegesajgonki czyli sajgonki wegetariańskie

13 lipca 2011, dodał: konieczna
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 torebka ryżu paraboiled
8 płatów papieru ryżowego
marchew
por
oliwa
łyżka sosu sojowego
2 ząbki  czosnku
sól

Por pokroić, marchew zetrzeć, ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do pora i marchwi dodać wyciśnięty czosnek i smażyć na łyżce oliwy. Dodać ugotowany ryż, przyprawy i sos. Płaty przygotować wg opisu na opakowaniu, a następnie na środek każdego papieru włożyć łyżkę farszu. Uformować wałeczek, skleić boki i smażyć na złoty kolor.

file1310584133



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...