URODA I ZDROWIE

Wędzony schab z dzika

29 kwietnia 2009, dodał: Redakcja

400 g wędzonego schabu z dzika

Mus chrzanowo-jajeczny:

150 g masła
100 g tartego chrzanu
4 ugotowane na twardo jajka
1 mały pęczek szczypiorku
Sól, pieprz biały mielony Prymat do smaku

Sos:
1 obrany, ugotowany burak
100 ml jogurtu naturalnego
40 ml miodu pitnego
1 łyżka miodu pszczelego
Sok z ½ cytryny
Sól, pieprz biały mielony Prymat do smaku

4 marynowane rydze
4 ugotowane jajka przepiórcze do dekoracji

Posiekane jajka połączyć z odciśniętym chrzanem, masłem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić na kilka minut do lodówki.
Buraka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem pszczelim i pitnym.
Na talerzu ułożyć torcik z musu chrzanowego i cienko pokrojonych plastrów schabu z dzika.
Danie udekorować marynowanym rydzem, resztą musu chrzanowego, sosem jogurtowo-buraczkowym, cząstkami jajek przepiórczych i świeżym szczypiorkiem.

źródło: www.prymat.pl

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Słodkości na święta :)
Na święta dla dzieci najlepsze są pierniczki, a jeszcze lepiej jak upieką je same...
tworzymy opowiadanie - zabawa
I nagle w Honolulu pojawiła się jednostka antyterrorystów, która chciała porwać feministki...
Jak regenerować włosy po farbowaniu…
Najlepiej zastosować olejowanie, nic tak nie odżywia włosów!
Trądzik
Najważniejsze to nie dotykać często twarzy brudnymi rękami, nie wyciskać wągrów.