Wędzony schab z dzika

29 kwietnia 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

400 g wędzonego schabu z dzika

Mus chrzanowo-jajeczny:

150 g masła
100 g tartego chrzanu
4 ugotowane na twardo jajka
1 mały pęczek szczypiorku
Sól, pieprz biały mielony Prymat do smaku

Sos:
1 obrany, ugotowany burak
100 ml jogurtu naturalnego
40 ml miodu pitnego
1 łyżka miodu pszczelego
Sok z ½ cytryny
Sól, pieprz biały mielony Prymat do smaku

4 marynowane rydze
4 ugotowane jajka przepiórcze do dekoracji

Posiekane jajka połączyć z odciśniętym chrzanem, masłem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić na kilka minut do lodówki.
Buraka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem pszczelim i pitnym.
Na talerzu ułożyć torcik z musu chrzanowego i cienko pokrojonych plastrów schabu z dzika.
Danie udekorować marynowanym rydzem, resztą musu chrzanowego, sosem jogurtowo-buraczkowym, cząstkami jajek przepiórczych i świeżym szczypiorkiem.

źródło: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....