Rumiane i chrupiące wątróbki drobiowe

3 lutego 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Rumiane – pachnące- chrupiące wątróbki drobiowe .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 30 dag wątróbki drobiowej
  • 1 duża cebula
  • 10 pieczarek średniej wielkości
  • 1 duże jabłko
  • olej
  • 2 łyżki masła
  • majeranek
  • sól
  • pieprz mielony
  • mąka

Wątróbki drobiowe oczyścić, posolić i posypać pieprzem. Obtoczyć w mące. Rozgrzać na patelni kilka łyżek oleju i smażyć wątróbki na rumiano, dodać cebulę pokrojoną w pół plasterki. Smażyć aż cebula się zeszkli. Na drugiej patelni usmażyć na oleju na rumiano  pieczarki i przełożyć je do wątróbki. Na patelnię po smażeniu pieczarek wrzucić obrane i pokrojone w ósemki jabłko .Posypać majerankiem i obsmażyć by lekko zmiękły. Dołożyć do wątróbki. Dodać masło. Smażyć na małym gazie by smaki się zmieszały. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem .

Podawać z ziemniakami puree lub pieczywem .

file1296722160