Wątróbka z grilla z sosem winno-malinowym

26 maja 2013, dodał: christinee
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

0,5 kg wątróbki drobiowej

kilka gałązek rozmarynu

4 ząbki czosnku

4 czerwone cebule

200 g malin

pół szklanki czerwonego wina

sól

pieprz

2 łyżki oliwy

 Przygotowanie:

Wątróbkę umyć, wymieszać z oliwą, szczyptą pieprzu, rozmarynem i ząbkami czosnku przekrojonymi na pół. Przykryć, wstawić do lodówki na 2 godziny. Cebule pokroić w talarki, ułożyć obok wątróbki na tacce aluminiowej, grillować, aż mięso ładnie się zrumieni. Posolić wątróbkę. Maliny włożyć do rondelka, zalać winem, dusić, aż powstanie gęsty sos. Przetrzeć przez sitko, doprawić solą i pieprzem, polać wątróbkę. Doskonale komponuje się z sałatą lodową z łagodnym vinegretem.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...