Wątróbka z grilla z sosem winno-malinowym

26 maja 2013,
dodał: christinee
Artykuł zewnętrzny

 Składniki:

0,5 kg wątróbki drobiowej

kilka gałązek rozmarynu

4 ząbki czosnku

4 czerwone cebule

200 g malin

pół szklanki czerwonego wina

sól

pieprz

2 łyżki oliwy

 Przygotowanie:

Wątróbkę umyć, wymieszać z oliwą, szczyptą pieprzu, rozmarynem i ząbkami czosnku przekrojonymi na pół. Przykryć, wstawić do lodówki na 2 godziny. Cebule pokroić w talarki, ułożyć obok wątróbki na tacce aluminiowej, grillować, aż mięso ładnie się zrumieni. Posolić wątróbkę. Maliny włożyć do rondelka, zalać winem, dusić, aż powstanie gęsty sos. Przetrzeć przez sitko, doprawić solą i pieprzem, polać wątróbkę. Doskonale komponuje się z sałatą lodową z łagodnym vinegretem.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....