Bakłażan grillowany z bałkańską nutą

26 maja 2013, dodał: christinee
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 bakłażany

200 g sera typu bałkańskiego, koziego lub fety

pęczek mięty

2 łyżki octu balsamicznego

sól

 Przygotowanie:

Bakłażany umyć i pokroić ukośnie na grube plastry. Oprószyć obficie solą, odstawić na 15 minut, następnie opłukać pod zimną wodą i osuszyć na papierowym ręczniku. Grillować kilka minut z każdej strony, aż zmięknie i zarumieni się. Ser pokroić w kostkę, wymieszać delikatnie z listkami mięty, ułożyć sałatkę na bakłażanach i skropić octem balsamicznym. Podawać z razowymi grzankami zrumienionymi na grillu.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz