Wątróbka po włosku

21 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 puszki pomidorów
1 łyżka skrobi kukurydzianej
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki przyprawy włoskiejchicken-livers-in-italian-tomato-sauce-36041-l
1/4 łyżeczki papryki
1 szklanka marchewki pokrojonej na cienkie plasterki
1/2 szklanki cebuli
2 ząbki czosnku
25 dag mięsa mielonego
1 średnia zielona papryka
1 łyżka oleju
1/2 kg wątróbek z kurczaka
25 dag spaghetti, ugotowanego i odsączonego

Przygotowanie:

W woku podsmażyć marchew, dodać cebulę i czosnek, smażyć przez 1 min. Dodać paprykę i smażyć 1 do 3 min. Zdjąć z woka. Na świeżym oleju usmażyć wątróbki. Dodać sos i wymieszać, dodać warzywa i wymieszać wszystkie składniki razem. Gotować mieszając przez 1 min. Podawać na spaghetti.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....