Wątróbka drobiowa
Artykuł zewnętrzny
Wątróbka drobiowa
Nie wszyscy lubią podroby. Wątróbka drobiowa jest wyjątkiem . Z reguły jest lubiana . Delikatna. Szybka do zrobienia.
Czas : 30 minut
Składniki : 30 dag wątróbki drobiowej
Sól
Pieprz mielony
2 łyżki masła
2 łyżki oleju
mąka do posypania
¼ szklanki słodkiej śmietanki
maggi w płynie
Wątróbkę umyć , oczyścić , dobrze odsączyć . Posolić , popieprzyć , posypać mąką . Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron . Zmniejszyć gaz i dosmażyć wg upodobań .
Można też usmażyć pokrojoną w piórka cebulę i dodać ją do wątróbki w ostatniej fazie smażenia.
Wątróbkę zdjąć z patelni , a na patelnie wlać śmietankę .Sos doprawić maggi w płynie do smaku .
Doskonała z jabłkami smażonymi na ostro .
nadesłane: Babciagramolka