Warzywa z patelni

9 marca 2010,
dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

Obieramy marchewkę, 1 ziemniak, paprykę czerwoną, kilka różyczek brokuł i kalafiora. Myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy szklankę wody i dodajemy warzywa, przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy odrobinę groszku zielonego i por pokrojoną w cienkie paseczki. Wszystko razem dusimy pod przykrywką do miękkości. Na koniec na osobnej patelni roztapiamy masło i dodajemy odrobinę bułki tartej, polewamy warzywa.

file1268123090



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...