Ulubione indyjskie udka z mężusiowej kuchni pełnej fantazji

16 lutego 2011, dodał: malgosia74
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 6 udek,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 3 duże cebule,
  • 3 łyżki masła,
  • 4 goździki,
  • 6 łyżek ketchupu,
  • 3 łyżki śmietany,
  • pół litra rosołu (może być z kostki rosołowej),
  • curry,
  • pieprz, słodka i ostra papryka

W naczyniu żaroodpornym (lub podłużnym rondlu) podsmażyć na ma maśle cebulę pokrojoną w krążki, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek. Włożyć umyte, osuszone udka i posypać w/w przyprawami. Poddusić 10 min pod przykryciem po czym dodać ketchup, rosołek i dusić ok 50 minut pod przykryciem na małym ogniu. Gdy mięsko będzie miękkie wlać śmietankę, zamieszać i zagotować. Podawać koniecznie z ryżem gotowanym z dodatkiem curry ( ryż jest koloru żółtego) i  surówką z czerwonej kapusty.  Raj dla podniebienia… Smacznego :)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...