Udziec jagnięcy po marokańsku

13 kwietnia 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Udziec jagnięcy z kuskus po marokańsku

Składniki:
Marynata: 1/4 szklanki soku z cytryny
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 łyżka posiekanego czosnku
1 i 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
1 i 1/2 łyżeczki kminku
1 łyżeczka cynamonu mielonego
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka soli
1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
1 udziec jagnięcy bez kości (ok. 2 kg)

Przygotowanie:
Wymieszać składniki marynaty w misce. Dodać mięso, przykryć lub przełożyć do worka i przechowywać w lodówce, obracając od czasu do czasu, co najmniej 2 godz. Wyjąć z marynaty i grillować ok. 10 min. z każdej strony lub do chwili, gdy uznamy że mięso jest upieczone. Przenieść mięso na talerz i pokroić na cienkie plastry. Położyć jeszcze raz na grilla na 10 min. Podawać z sałatką kuskus.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz