Udka z kurczaka po bawarsku

10 lutego 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut
10 udka z kurczka
Niezbędne produkty:

  • 4 udka z kurczaka
  • 200g mielonego mięsa wieprzowego
  • 100g korniszonów
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju

Produkty Kamis:

  • 3-4 łyżki Musztardy bawarskiej
  • 1 łyżka Majeranku
  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1 łyżka Papryki słodkiej
  • Sól morska w młynku
  • Pieprz czarny mielony

Wyjąć kości z ud kurczaka. Mięso posmarować musztardą wymieszaną z papryką i olejem.
Wieprzowinę doprawić czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, dodać korniszony. Tak przygotowanym farszem nadziewać udka, następnie piec 25 min w temp. 160 st.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....