Udka z kurczaka po bawarsku

10 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut
10 udka z kurczka
Niezbędne produkty:

  • 4 udka z kurczaka
  • 200g mielonego mięsa wieprzowego
  • 100g korniszonów
  • 1 cebula
  • 3 łyżki oleju

Produkty Kamis:

  • 3-4 łyżki Musztardy bawarskiej
  • 1 łyżka Majeranku
  • 1 łyżeczka Czosnku granulowanego
  • 1 łyżka Papryki słodkiej
  • Sól morska w młynku
  • Pieprz czarny mielony

Wyjąć kości z ud kurczaka. Mięso posmarować musztardą wymieszaną z papryką i olejem.
Wieprzowinę doprawić czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, dodać korniszony. Tak przygotowanym farszem nadziewać udka, następnie piec 25 min w temp. 160 st.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...