Udka z kurczaka po bawarsku
Artykuł zewnętrzny
Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 45 minut
Niezbędne produkty:
- 4 udka z kurczaka
- 200g mielonego mięsa wieprzowego
- 100g korniszonów
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
Produkty Kamis:
- 3-4 łyżki Musztardy bawarskiej
- 1 łyżka Majeranku
- 1 łyżeczka Czosnku granulowanego
- 1 łyżka Papryki słodkiej
- Sól morska w młynku
- Pieprz czarny mielony
Wyjąć kości z ud kurczaka. Mięso posmarować musztardą wymieszaną z papryką i olejem.
Wieprzowinę doprawić czosnkiem, majerankiem, solą i pieprzem, dodać korniszony. Tak przygotowanym farszem nadziewać udka, następnie piec 25 min w temp. 160 st.