Twaróg półtłusty bez laktozy Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej

10 kwietnia 2020, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Wśród cenionych twarogów z Czarnocina znajdą coś dla siebie również osoby na diecie bez laktozy. Coraz częściej spotykamy się z nietolerancją tego dwucukru zawartego w mleku. Powodem jest niedobór laktazy, czyli enzymu odpowiedzialnego w naszym organizmie za jego trawienie. Nietolerancja pojawia się najczęściej u dorosłych i objawia nieprzyjemnymi dolegliwościami trawiennymi. Osoby dotknięte tą przypadłością znajdą już na rynku produkty nabiałowe pozbawione laktozy.

Czarnociński Twaróg półtłusty bez laktozy zachowuje w swoim składzie wszystko to, co w nim najcenniejsze, czyli wapń i białko w najlepiej przyswajalnej postaci, komplet witamin i składników mineralnych. A równocześnie jest lekkostrawny i może być jedzony przez osoby cierpiące na coraz powszechniejszą dzisiaj nietolerancję laktozy. Zachowuje przy tym swój charakterystyczny smak twarogu.

Twarogi są najbardziej znaną i cenioną grupą produktów spod szyldu Czarnocina. Swoją wyjątkową delikatność i smak zawdzięczają specjalnie dobranym żywym kulturom bakterii, wykorzystaniu świeżego mleka odbieranego od lokalnych rolników i ręcznej produkcji. Na każdym etapie są pod ścisłą kontrolą serowarów. Cały cykl ich wytwarzania nawiązuje do metod stosowanych przez nasze babcie. Jedynie skala jest nieco większa. Bezpośrednie zaangażowanie i nadzór człowieka nad każdym etapem produkcji sprawiają, że twarogi Czarnocin smakują wybornie. Warto szukać w sklepach twarogów z charakterystyczną krateczką po chustach serowarskich.

Do czego?

Na kanapkę, do sałatki, do nadzienia.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 116 kcal (487 kJ)

Tłuszcz: 3,8 g

W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g

Węglowodany: 3,4 g

W tym cukry: 2,9 g

Białko: 17 g

Sól: 0,1 g

Opakowanie: kostka ok. 300 g w folii

Cena za kilogram: ok. 16,20 zł

***

Milkpol S.A., sygnujący swoje produkty marką Czarnocin, od lat propaguje picie mleka wśród dzieci i młodzieży. Dlatego też uczestniczy w programie dopłat do spożycia mleka i przetworów mlecznych w placówkach oświatowych.

Produkty marki Czarnocin powstają dzięki naturalnym składnikom najwyższej jakości. Wykorzystują świeże mleko pochodzące z lokalnych gospodarstw. Są bogate w białko, wapń, witaminy i mikroelementy. W ich produkcji nie stosuje się konserwantów, chemicznych dodatków, syropu glukozowo-fruktozowego. Naszym celem jest zatrzymanie w gotowych produktach jak największej liczby cennych składników zawartych w naturalnym mleku. Fakt ten potwierdzają certyfikaty, które są gwarancją wysokiej jakości.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Narząd najszybciej się starzejący.…
Przełom w leczeniu wielu chorób? Który narząd najszybciej się starzeje? Wyjątkowo szybkie starzenie...
13 emerytura do zwrotu? - kto będzi…
Oznacza to, że osoby na wcześniejszej emeryturze mogą dorabiać bez żadnych konsekwencji dla pomniejszenia...
Fotowoltaika - największy problem r…
Jeszcze żeby rozwiązali problem wysokich cen paneli :)
Polacy w czołówce umieralności na r…
Inna sprawa, że nie dba się o profilaktykę, wystarczy spojrzeć, co kupują ludzie...