Truskawki w czekoladzie

9 czerwca 2010,
dodał: dorota20w
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

truskawki

czekolada np. mleczna ½ tabliczki

masło 1 łyżka

Wykonanie:

Czekoladę rozdrabniamy najlepiej na wiórki, dodajemy masło i wstawiamy na 10 sekund do mikrofalówki, wyjmujemy mieszamy, ewentualnie znów podgrzewamy 10 sekund jeśli zostały jeszcze grudki nierozpuszczonej czekolady. Gotową czekoladę odstawiamy do delikatnego przestygnięcia. Kiedy zaczyna tężeć, zanurzamy w nie truskawki i układamy na talerzu do zastygnięcia czekolady.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....