Trójkolorowa sałatka

29 sierpnia 2012,
dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 jaja
30 dag czerwonych buraków
30 dag roszpunki warzywnej
natka pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki octu balsamicznego
10 łuskanych włoskich orzechów

Przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo, buraki obrać i pokroić w kostkę, umyć i osuszyć roszpunkę oraz natkę pietruszki. Z oliwy, octu i oleju zrobić sos winegret.
Do salaterki włożyć roszpunkę, buraki i pokrojone w ćwiartki jajka. Dodać sos, udekorować połówkami orzechów i natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...