Trójkolorowa sałatka

29 sierpnia 2012, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
4 jaja
30 dag czerwonych buraków
30 dag roszpunki warzywnej
natka pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka oleju słonecznikowego
2 łyżki octu balsamicznego
10 łuskanych włoskich orzechów

Przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo, buraki obrać i pokroić w kostkę, umyć i osuszyć roszpunkę oraz natkę pietruszki. Z oliwy, octu i oleju zrobić sos winegret.
Do salaterki włożyć roszpunkę, buraki i pokrojone w ćwiartki jajka. Dodać sos, udekorować połówkami orzechów i natką pietruszki.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...