Totr II

6 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    biszkopt:
    3 jajka
    3/4 szkl cukru
    1 szkl mąki
    1 łyż proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    polewa czekoladowa
    masa z torebki lub budyniowa
    1/2 kostki masła
    1,5 szkl mleka do budyniu
    dekoracja

      Upiec biszkopt w formie do babki. Masa najlepsza z budyniu. Tzn utrzeć masło i dodawać ugotowany i wystudzony budyń waniliowy na 1,5 szkl mleka. Przekroić babkę na pół, nasączyć herbatą z sokiem z cytryny (można dodać alkohol) i przełożyć masą. Polać babkę polewą czekoladową i udekorować wedle uznania.

      Babkę można przełożyć także masą orzechową lub makową.

      file1262807184



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz