Tort czekoladowy

6 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    Biszkopt:

    1 szkl mąki
    3/4 szkl cukru
    3 jaja
    1 łyż proszku do pieczenia
    cukier waniliowy
    budyń czekoladowy
    1,5 szkl mleka
    polewa kakaowa
    1/2 kostki masła
    dekoracja:
    wiórki kokosowe 2 kolory

      Upiec biszkopt w misce aluminiowej.

      Masa:

      Budyń czekoladowy ugotować na 1,5 szkl mleka. Ostudzić. Utrzeć masło i dodawać stopniowo budyń. Biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć dowolnym ponczem ( np herbatą z cytryną i rumem) i przełożyć masą budyniową. Polać polewą czekoladową (może być z torebki lub własna) Na świeżą polewę szybko posypać wiórami kokosowymi w różnych kolorach. Jeszcze można dodać inne motywy dekoracyjne.

      file1262807046



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz