Tortilla z kurczakiem miodowo-musztardowym, rukolą i jogurtowym sosem

26 lutego 2012, dodał: thegrooba
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:
(4 porcje)

  • 4 pszenne lub razowe placki tortilla
  • 350-400 g filetu z piersi kurczaka
  • 1 łyżka płynnego miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka musztardy rosyjskiej lub dijon
  • sól
  • rukola
  • 2 duże pomidory
  • 1 cebula czerwona
  • mały kubeczek jogurtu naturalnego bez cukru
  • 1 łyżka majonezu
  • biały pieprz
  • olej rzepakowy do smażenia

PRZYGOTOWANIE:
Kurczaka pokroić w mniejsze, podłużne kawałki i oprószyć solą. W misce wymieszać musztardę z miodem, dodać kurczaka i wymieszać dokładnie. Fileciki smażyć na rozgrzanym oleju na złocisty kolor. Jogurt wymieszać z majonezem, doprawić do smaku szczyptą soli i pieprzu.
Na każdym placku tortilli rozsmarować łyżkę sosu, posypać każdy garścią listków rukoli, dodać cząstki kurczaka, kawałki pomidora, piórka cebuli. Ponownie polać sosem, złożyć (zagiąć spód a brzegi złożyć). Podgrzać przez chwilę z obu stron na mocno rozgrzanej, suchej powierzchni grilla elektrycznego lub patelni grillowej, do pojawienia się brązowych pasków.

file1330291704



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz