Tort z masą jogurtową z borówką
Artykuł zewnętrzny
Biszkopt – upiec 2 szt
Przepis na jeden biszkopt:
Jajka 3 szt
Maka 1 szkl
Cukier 3/4 szkl
Cukier waniliowy
Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Dodatkowo:
Krem do tortów Delecta – owoce leśne 2 szt
500 ml mleka
300 g jogurtu naturalnego
Barwnik spożywczy żółty i różowy
Galaretki do dekoracji
Borówki do dekoracji
Biszkopty:
Upiec 2 biszkopty jeden z barwnikiem żółtym a drugi z różowym. Każdy biszkopt po wystudzeniu przekroić na połowę. Masy do tortów zrobić na bazie jogurtu naturalnego i mleka (przepis na opakowaniu). Przełożyć biszkopty kremem, powkładać pokrojone na połówki borówki, można lekko nasączyć dowolnym ponczem. Tort posmarować w koło pozostałym kremem, udekorować dowolnie, u mnie galaretki i borówki.