Tort PIŁKA – na Dzień Dziecka
Artykuł zewnętrzny
biszkopt:
3 jaja
2/3 szkl cukru
1 szkl
1 łyż proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Masa:
1/2 masła
1 i 1/2 szkl mleka
budyń śmietankowy
1/2 szkl cukru
cukier waniliowy
Z podanych składników upiec biszkopt w formie piłka. Ugotować budyń. Po wystudzeniu utrzeć z masłem. Biszkopt przekroić na 3 części, nasączyć herbatą z cytryną i przełożyć masą. Wstawić do lodówki. Najlepiej to zrobić w formie wyłożonej folią aby potem dobrze było wyjąć. Na samym końcu obłożyć lukrem plastycznym i udekorować. Można zrobić wkoło zieloną trawkę. Smacznego !!!
// <![CDATA[
var nsix_params = new Object();
nsix_params.fcolor = '#FF6600′;//
nsix_params.adareas = [’intertext’];//
document.write(”);
// ]]>