Torcik rafaello z krakersami
Artykuł zewnętrzny
- składniki na 4 porcje
1 szklanka mąki pszennej
3 szklanki mleka
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
200g wiórków kokosowych
3/4 kostki margaryny
2 opakowania krakersów
garść płatków migdałowych
- przepis
Mleko łączymy z cukrem ,mąką i cukrem waniliowym .Następnie garnek stawiamy na ogniu icały czas mieszamy doprowadzając masę do wrzenia . Studzimy i dodajemy część wiórków kokosowych , miękką margarynę i całość bardzo dokładnie mieszamy , żeby nie powstały grudki .
Na spód blachy rozkładamy krakersy a na nie kładziemy grubą warstwę masy.
Następnie układamy drugą warstwę krakersów i obficie smarujemy masą kokosową . Wierzch wygładzamy i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi . Ciasto odstawiamy do schłodzenia .