Torcik rafaello z krakersami

21 października 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

1 szklanka mąki pszennej

3 szklanki mleka

1/2 szklanki cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

200g wiórków kokosowych

3/4 kostki margaryny

2 opakowania krakersów

garść płatków migdałowych

  • przepis

Mleko łączymy z cukrem ,mąką i cukrem waniliowym .Następnie garnek  stawiamy na ogniu icały czas mieszamy doprowadzając masę do wrzenia . Studzimy i dodajemy część wiórków kokosowych , miękką margarynę i całość bardzo dokładnie mieszamy , żeby nie powstały grudki .

Na spód blachy rozkładamy krakersy a na nie kładziemy grubą warstwę masy.
Następnie układamy drugą warstwę krakersów i obficie smarujemy masą kokosową . Wierzch wygładzamy i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi . Ciasto odstawiamy do schłodzenia .

file1350799323



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....