Torcik rafaello z krakersami

21 października 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

1 szklanka mąki pszennej

3 szklanki mleka

1/2 szklanki cukru

1 opakowanie cukru waniliowego

200g wiórków kokosowych

3/4 kostki margaryny

2 opakowania krakersów

garść płatków migdałowych

  • przepis

Mleko łączymy z cukrem ,mąką i cukrem waniliowym .Następnie garnek  stawiamy na ogniu icały czas mieszamy doprowadzając masę do wrzenia . Studzimy i dodajemy część wiórków kokosowych , miękką margarynę i całość bardzo dokładnie mieszamy , żeby nie powstały grudki .

Na spód blachy rozkładamy krakersy a na nie kładziemy grubą warstwę masy.
Następnie układamy drugą warstwę krakersów i obficie smarujemy masą kokosową . Wierzch wygładzamy i posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i płatkami migdałowymi . Ciasto odstawiamy do schłodzenia .

file1350799323



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Największe błędy ślubnych stylizacj…
Ja widziałam niedopasowaną suknię do figury, młoda wyglądała jak opięty baleronik, no ale spełniła...
Gophering - zmora randkowiczów
Częste zjawisko, sama je widziałam - tzn. tej osoby już więcej nie widziałam :D
Salon fryzjerski w Poznaniu - gdzie…
Sama jeżdżę 5 km do mojej fryzjerki, ale to jedyna, co umie ułożyć moje...
Nadmierne poczucie odpowiedzialnośc…
To męczące, nie można wtedy zdać się na innych, tylko samemu się wszystkim zajmujesz...