Torcik na zimno z porzeczkami z serków homogenizowanych

13 września 2012,
dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje

3 serki  homogenizowane waniliowe

4 galaretki

szklanka czerwonych  porzeczek

  • przepis

Rozpuszczamy  jedną  galaretkę w półtorej  szklanki  gorącej wody , po ostudzeniu  miksujemy  z serkiem homogenizowanym .Wlewamy do tortownicy i  wstawiamy do lodówki . W czasie gdy masa tężeje , rozpuszczamy następną galaretkę , łączymy  z serkiem i wylewamy na  zastygłą  galaretkę, wstawiamy do lodówki . Następnie rozpuszczamy trzecią galaretkę , studzimy i łączymy z serkiem homogenizowanym , wlewamy na zastygłą galaretkę . Na trzeciej warstwie układamy owoce i zalewamy je tężejącą galaretką . Gdy masa stężeje , torcik jest gotowy.

  • warianty

zamiast  czerwonych  porzeczek  można  użyć  innych owoców  np ananasów, brzoskwiń,  truskawek

file1347521270



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...