Tofu z papryką i grzybami shiitake

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

500 g tofu
1 cebula
2 papryki kolorowe
150 g grzybów shiitake
4 łyżki sosu sojowego
2-3 łyżki mąki
2 łyżki oleju sezamowego
100g oleju

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa kuchni chińskiej
Natka pietruszki, 2 łyżeczki
Sól morska w młynku

Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski i razem z grzybami podsmażyć na oleju sezamowym. Dodać przyprawę do kuchni chińskiej, sos sojowy, natkę pietruszki, doprawić do smaku. Tofu pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju i dodać do warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.