Tofu z papryką i grzybami shiitake

16 września 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Ilość: dla 4 osób
Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

500 g tofu
1 cebula
2 papryki kolorowe
150 g grzybów shiitake
4 łyżki sosu sojowego
2-3 łyżki mąki
2 łyżki oleju sezamowego
100g oleju

Przyprawy KAMIS:
Przyprawa kuchni chińskiej
Natka pietruszki, 2 łyżeczki
Sól morska w młynku

Cebulę pokroić w piórka, paprykę w paski i razem z grzybami podsmażyć na oleju sezamowym. Dodać przyprawę do kuchni chińskiej, sos sojowy, natkę pietruszki, doprawić do smaku. Tofu pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, obsmażyć na oleju i dodać do warzyw.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...