Tatar z maggi

24 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny


Tatar to jedno z moich ulubionych dań. Często gości na moim stole .Dziś znów mam go na kolację .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 20 dag polędwicy wołowej ( lub chudego mięsa z rostbefu )
  • 4 łyżki oliwy
  • maggi w płynie
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 cebula
  • 2 korniszony
  • 2 żółtka

Mięso skrobać nożem na miazgę ( mniej cierpliwi mogą zmielić ). Wymieszać z oliwą .Doprawić maggi , solą i pieprzem . Podawać z drobno usiekaną cebulka i korniszonami.
Można tez podawać dodatkowo kapary, anchois , marynowane pieczarki, marynowaną paprykę .

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...