Tatar z łososia

4 stycznia 2011,
dodał: aczp
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 500 g świeżego łososia
  • 4 szalotki lub dymki
  • 4 małe ogórki kiszone
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny, sól, pieprz

Siekamy łososia w drobną kosteczkę dolewamy oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy pieprzem do smaku. Masę formujemy w kulę, układamy na talerzyku i spłaszczamy z góry dłonią. Wokół układamy drobno posiekaną cebulkę i ogórek. Dekorujemy koperkiem.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...