Tatar befsztyk tatarski konkurs Rolnik

20 marca 2015,
dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

składniki

  • 1/2 kg polędwicy wołowej lub ligawy
  • 3 ogórki kiszone
  • 2  cebulki
  • kapary
  •  pieprz   czarny maggi
  • sól
  •  jajka
  • olej rzepakowyMięso dokładnie myjemy siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa.Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.Zmieloną  wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań.Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg.Oddzielamy jajko od białka żółtko.Obok  tatara   układamy żółtko, pokrojone w kostkę  cebulkę i ogórki  i kapary.

file1426679604



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....