Tatar befsztyk tatarski konkurs Rolnik

20 marca 2015,
dodał: Mariola Grzeda
Artykuł zewnętrzny

składniki

  • 1/2 kg polędwicy wołowej lub ligawy
  • 3 ogórki kiszone
  • 2  cebulki
  • kapary
  •  pieprz   czarny maggi
  • sól
  •  jajka
  • olej rzepakowyMięso dokładnie myjemy siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa.Ogórki kiszone, kapary i cebulkę kroimy w drobną kostkę.Zmieloną  wołowinę doprawiamy do smaku solą, pieprzem maggi i oliwą z oliwek wg gustu i upodobań.Bierzemy w dłoń niedużą kulkę mięsa formujemy w dłoni okrąg.Oddzielamy jajko od białka żółtko.Obok  tatara   układamy żółtko, pokrojone w kostkę  cebulkę i ogórki  i kapary.

file1426679604



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...