Tatar z wędzonego łososia

19 stycznia 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybka – smaczna przekąska dla miłośników łososia i tatara .

Czas : 10 minut

Składniki :

  • 20 dag wędzonego łososia ( ja wybieram tego wędzonego na ciepło )
  • 1 cebula
  • 2 średnie korniszony
  • 6 średnich marynowanych pieczarek
  • 3 łyżki oleju ( ja daję słonecznikowy )
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • 2 żółtka

file1263919337
W malakserze rozdrabniałam łososia na miazgę( na 2 –ce przez ok. 10 sekund ) przy użyciu tnącego ostrza , dodając w ostatnim momencie olej , kilka kropli maggi i szczyptę pieprzu . A korniszony , cebulę i pieczarki na drobne kawałeczki ( na 1-ce przez 5 sekund każde z osobna ).

Podawać układając na łososiu żółtka i obkładając dekoracyjnie pozostałymi składnikami .

Jeśli robimy bez użycia malaksera to należy rozdrobnić łososia na miazgę , a korniszony , cebulę i pieczarki pokroić w bardzo drobną kostkę .Mięso łososia wymieszać z olejem. Doprawić maggi i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ech, no właśnie... to jest świetne, ale dla osób, które jeszcze nie mają takich zobowiązań.
Kurs excel
> grazynka33 napisał/a: > To jak wynajęte jest to mieszkanie? Bez umowy z notarialnym oświadczeniem...
kosmetyki ujędrniające
Tak, rzeczywiście bywają ratunkiem, zwłaszcza dla suchej skóry. Tylko ta systematyczność... bez...
Narcystyczne zaburzenia osobowości
Niby jest, ale nie każda kobieta potrafi swoich granic bronić. Czasami się wydaje,...