Tartucha czyli kotleciki z ziemniaków

30 września 2011,
dodał: Nejti
Artykuł zewnętrzny

Składniki

Kilogram ziemniaków, 3 szklanki mąki, olej.

Ziemniaki ugotować, następnie podusić. Do otrzymanej masy wsypać mąkę, wymieszać, po czym uformować pulpety. Smażyć na oleju, na złoty kolor.

Podawać z: gotowaną kiszona kapustą, smażoną cebulką, skwarkami lub solą i ketchupem.

file1317403433



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...