Tartucha czyli kotleciki z ziemniaków

30 września 2011, dodał: Nejti
Artykuł zewnętrzny

Składniki

Kilogram ziemniaków, 3 szklanki mąki, olej.

Ziemniaki ugotować, następnie podusić. Do otrzymanej masy wsypać mąkę, wymieszać, po czym uformować pulpety. Smażyć na oleju, na złoty kolor.

Podawać z: gotowaną kiszona kapustą, smażoną cebulką, skwarkami lub solą i ketchupem.

file1317403433



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...