Tartucha czyli kotleciki z ziemniaków

30 września 2011,
dodał: Nejti
Artykuł zewnętrzny

Składniki

Kilogram ziemniaków, 3 szklanki mąki, olej.

Ziemniaki ugotować, następnie podusić. Do otrzymanej masy wsypać mąkę, wymieszać, po czym uformować pulpety. Smażyć na oleju, na złoty kolor.

Podawać z: gotowaną kiszona kapustą, smażoną cebulką, skwarkami lub solą i ketchupem.

file1317403433



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....