Tartucha czyli kotleciki z ziemniaków

30 września 2011, dodał: Nejti

Składniki

Kilogram ziemniaków, 3 szklanki mąki, olej.

Ziemniaki ugotować, następnie podusić. Do otrzymanej masy wsypać mąkę, wymieszać, po czym uformować pulpety. Smażyć na oleju, na złoty kolor.

Podawać z: gotowaną kiszona kapustą, smażoną cebulką, skwarkami lub solą i ketchupem.

file1317403433



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Tartucha czyli kotleciki z ziemniaków

  1. avatar Kamilossa pisze:

    Wygląda cudownie :-)

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Oryginalna elegancja - różowe złoto i kwiatowe motywy na tarczy!
Cena:
390 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

ulubione filmy
Polecam Wam gorąco książkę na podstawie radiowych reportaży: "Zdarzyło się naprawdę" - prawdziwa, wzruszająca, wartościowa..
Coś na poprawe samopoczucia?
Bieganie rano - to mój sposób na więcej endorfin i lepsze samopoczucie!
Wydarzenia w Twoim mieście !
Można, ale też na Fb są fajne strony na te tematy.
Na jakie mieszkanie się zdecydować?…
Najlepsze wg mnie to 2-pokojowe, nawet dla singla, bo jak będą goście...