Tartinki z jabłkami, budyniem oraz crunchy naturalnym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 300 g mąki krupczatka
- 200 g masła
- 100 g cukru pudru
- 2 większe jabłka
- cynamon
- 2,5 łyżki cukru trzcinowego
- crunchy naturalne
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 0,5l mleka
- przyprawę do kaw i deserów
- cynamon
Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać i połączyć z masłem oraz cukrem pudrem. Wyrobić dokładnie ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut. Budyń zagotować w mleku. Formę na muffinki wysmarować dokładnie masłem, równomiernie rozłożyć ciasto w każdej przegródce, po nakłuwać widelcem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i na tak podpieczone ciasto wyłożyć pokrojone w małą kostkę jabłka. Cukier wraz z cynamonem wymieszać ze sobą i posypać jabłka. Następnie dodać na każdą tartinkę crunchy naturalne i zalać budyniem. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu posypać przyprawą do kaw i deserów.
Smacznego!
www.corculinari.pl