Tartinki z jabłkami, budyniem oraz crunchy naturalnym

25 marca 2013, dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

  • 300 g mąki  krupczatka
  • 200 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 2 większe jabłka
  • cynamon
  • 2,5 łyżki cukru trzcinowego
  • crunchy naturalne
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 0,5l mleka
  • przyprawę do kaw i deserów
  • cynamon

 

Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać i połączyć z masłem oraz cukrem pudrem. Wyrobić dokładnie ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut. Budyń zagotować w mleku. Formę na muffinki wysmarować dokładnie masłem, równomiernie rozłożyć ciasto w każdej przegródce, po nakłuwać widelcem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i na tak podpieczone ciasto wyłożyć pokrojone w małą kostkę jabłka. Cukier wraz z cynamonem wymieszać ze sobą i posypać jabłka. Następnie dodać na każdą tartinkę crunchy naturalne i zalać budyniem. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu posypać przyprawą do kaw i deserów.

Smacznego!

www.corculinari.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...