Tartinki z jabłkami, budyniem oraz crunchy naturalnym

25 marca 2013,
dodał: Veronme
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

  • 300 g mąki  krupczatka
  • 200 g masła
  • 100 g cukru pudru
  • 2 większe jabłka
  • cynamon
  • 2,5 łyżki cukru trzcinowego
  • crunchy naturalne
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 0,5l mleka
  • przyprawę do kaw i deserów
  • cynamon

 

Sposób przygotowania:
Mąkę przesiać i połączyć z masłem oraz cukrem pudrem. Wyrobić dokładnie ciasto. Schłodzić w lodówce co najmniej 30 minut. Budyń zagotować w mleku. Formę na muffinki wysmarować dokładnie masłem, równomiernie rozłożyć ciasto w każdej przegródce, po nakłuwać widelcem. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika i na tak podpieczone ciasto wyłożyć pokrojone w małą kostkę jabłka. Cukier wraz z cynamonem wymieszać ze sobą i posypać jabłka. Następnie dodać na każdą tartinkę crunchy naturalne i zalać budyniem. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu posypać przyprawą do kaw i deserów.

Smacznego!

www.corculinari.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...