Tarteletki cynamonowe

28 listopada 2010, dodał: laura
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 20 dag masła
  • 20dag cukru
  • 1 cukier waniliowy Delecta
  • 1 cukier cynamonowy Delecta
  • 4 jaja
  • 25dag mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
  • 4 jabłka
  • 2 łyżki konfitury
  • posypka owocowa Delecta

Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na drobne kawałki.

Z pozostałych składników, oprócz konfitury i posypki, zagnieść ciasto i wyłożyć nim wysmarowane uprzednio foremki do 1/3 wysokości. Na środku każdej foremki ułożyć jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20 minut. Wystudzone tarteletki udekorować konfiturą i posypać posypką.