URODA I ZDROWIE

Tartaletki z ciasta francuskiego z tuńczykiem konkurs Rolnik

17 marca 2015, dodał: Mariola Grzeda

 

file1426588000

składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka na twardo
majonez
olej
suszone pomidory
sól i pieprz do smaku
mąka

wykonanie

Na posypanej mąką desce rozwijamy arkusz ciasta francuskiego wykrawamy krążki . Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190stopni. Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy około 5-10 minut aż ciasto urośnie i się zarumieni. Na oliwie szklimy cebulę, dodajemy tuńczyka zwiększamy ogień dolewamy brandy i ostrożnie podpalamy, żeby flambirować tuńczyka. Na tartaletkę wykładamy tuńczyka, ćwiartkę jajka, kawałek suszonego pomidora robimy dekoracje z majonezu i rukoli. doprawiamy solą i pieprzem.

 

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Pyszne torty w bajkowych wzorach
Sama nie potrafię upiec tortu, a w większości cukierni torty mają sztuczny smak....
Łamiące się końcówki
Trzeba je obciąć, bo nic ich nie uratuje, po serum czy odżywce to najwyżej...
Balsam brązujący - który polecacie?…
U mnie sprawdziła się mgiełka samoopalająca, bo łatwiej ją dokładnie rozprowadzić niż...
Drogerie Natura
Jest tam obecnie promocja na perfumy aż do -70%