Tartaletki z ciasta francuskiego

22 czerwca 2016, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
gotowe ciasto francuskie – 400 gramów
Lasagne Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
oliwa z oliwek – 2 łyżki
pomidory malinowe – 100 gramów
ser parmezan lub inny twardy ser -100 gramów
czarne oliwki – 50 gramów

1tart

Sposób przygotowania:
1. Lasagne Naturalnie smaczne Knorr wymieszaj ze szklanką wody i dwoma łyżkami oliwy, co pozwoli nadać sosowi idealną konsystencję. Całość zagotuj i odstaw na bok.
2. Płaty rozmrożonego ciasta francuskiego rozwałkuj delikatnie i pokrój na kwadraty o boku ok. 8x8cm. Spód ciasta posmaruj sosem pomidorowym. Na brzeg ciasta przyklej półcentymetrowy pasek wycięty z pozostałego ciasta.
3. W powstałej studni ułóż składniki: ser, pomidorki przekrojone na pół i oliwki. Całość zapiecz przez około 20 minut w temperaturze 200°C.
4. Tartaletki podawaj udekorowane rukolą.