Tarta porzeczkowa

27 czerwca 2012, dodał: airad1
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

*30 dag mąki krupczatki
*20 dag masła
*10 dag cukru pudru
*2 opakowania budyniu
*3/4 l mleka
*50 dag czerwonych porzeczek
*1 brzoskwinia
*garść agrestu
*1 galaretka porzeczkowa
*sól

Mąkę posiekać z masłem,dodać cukier puder i sól.Zarobić kruche ciasto.Schłodzić.
Budyń ugotować na mleku,schłodzić.
Ciasto rozwałkować na grubość ok 1cm.wyłożyć nim formę na tartę.Piec 25 min w 200 stopniach.Na kruchą masę budyniową wyłożyć jeszcze ciepłą masę budyniową,a na nią porzeczki,agrest i kawałki brzoskwini.Schłodzić.Polać galaretką.Wstawić do lodówki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...
Kserostomia - suchość w ustach
Kserostomia jest to – potocznie mówiąc - uczucie suchości w jamie ustnej, powstałe...