Targi ekologicznej żywności i zdrowego stylu życia w Łodzi

27 października 2023, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Eko-warsztaty, live cooking z fire show, prelekcje zdrowotne czy prezentacje eko-nowości to tylko niektóre z atrakcji, które będą czekać na uczestników Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej „natura FOOD” oraz Targów Ekologicznego Stylu Życia „beECO”. Najbliższa edycja wydarzenia, odbędzie się 27-29 października w Hali Expo w Łodzi przy ulicy Politechniki 4.

Podczas wydarzenia będzie można zapoznać się z szeroką gamą eko-produktów, a także zakupić certyfikowane produkty ekologiczne oraz regionalne czy tradycyjne przysmaki. W trakcie trwania targów łódzkie studio kulinarne BOOK&COOK przygotowało specjalne pokazy live-cooking, z elementami fire show. Pokazy poprowadzą finalista IV edycji programu MasterChef Adam Kozanecki oraz Aleksander Michalski, ceniony warszawski szef kuchni. Natomiast, o tym jak wielkie znaczenie w kuchni ma wybierany przez nas produkt spożywczy będzie można przekonać się w trakcie pokazów na stoisku Stowarzyszenia „Polska Ekologia”.

W bogatym programie wydarzeń towarzyszących pojawią się m.in. warsztaty przygotowane przez magazyn „Biokurier” i „Bionews”, która praktycznie odpowie na pytanie „Jak dzięki SEO i AI wyprzedzić konkurencję”, czy VIII edycja Forum Alergii zorganizowana przez magazyn „Hipoalergiczni”, która ustami ekspertów ze świata medycyny i nauki poruszy tematykę stresu i jego wpływu na odporność. „Hipoalergiczni” wraz
ze Stowarzyszeniem HAPPY ELOUTION Global Association jako organizatorzy Plebiscytu Ekologicznego #ListaORGANICLIFETOP50 odczytają finalną listę laureatów i wyróżnionych przez jury i podczas targów wręczą nagrody zwycięzcom. Na zaproszenie Stowarzyszenia EKOLAND, targi naturaFOOD & beECO odwiedzi Dorota Metera, Prezeska Zarządu Jednostki Certyfikującej Bioekspert i poprowadzi prelekcję na temat ,,Znaków żywności ekologicznej’’. W czasie jej wystąpienia uczestnicy będą mogli pogłębić wiedzę na temat produktów ekologicznych, oznakowanych szczególnymi znakami europejskich i polskich systemów jakości rolnictwa ekologicznego.

Nieodzownym elementem programu będzie kolejna odsłona prestiżowego Konkursu o Złoty Medal Targów. To wyjątkowe przedsięwzięcie, w którym nie zabraknie produktów innowacyjnych, jak również tych wchodzących dopiero na rynek polski.

 

Targi natura FOOD & beECO 2023

 

Adres: Hala Expo-Łódź, 93-590 Łódź, al. Politechniki 4

Godziny otwarcia Targów:

Piątek 27.10 – godz. 10:00 – 17:00

Sobota 28.10 – godz. 10:00 – 17:00

Niedziela 29.10 – godz. 10:00 – 17:00

 

Ceny Biletów:

Bilet normalny 10,00 zł – jednorazowego wstępu

Bilet ulgowy 5,00 zł – jednorazowego wstępu (Uczniowie, Studenci, Emeryci, Renciści, Kombatanci Wojenni, Posiadacze Karty Łodzianina)

 

 

 

PROGRAM TARGÓW „natura FOOD & beECO 2023”

 

piątek, 27 października 2023

SCENA

godz. 12:00 – 12:45       „Profilaktyka oraz metody leczenia przeziębień według Medycyny Chińskiej”

organizator:                     Bhealthy Ewa Ostachowska

 

godz. 13:00 – 13:45        „Jak zmiany na talerzu wpłynęły na całe nasze życie”

organizator:                      Vitality Sp. z o.o., Anna i Wiesław Janelt

 

godz. 14:00 – 15:00         „Twój ekobiznes widoczny w Internecie. Jak wykorzystać SEO i AI?” – Akademia Biokuriera i Bionews.pl

organizator:                                      Karol Przybylak (agencja Eko Media – Biokurier.pl); Michał Nowak (Stratonmedia – bionews.pl)

 

godz. 15:30 – 16:30         Wręczenie nagród laureatom Wojewódzkiego Konkursu Produktów Tradycyjnych „TYGIEL SMAKÓW 2023”

organizator:                       Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego

 

godz. 16:30 – 17:00         Ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród laureatom Konkursu o Złoty Medal Targów „natura FOOD & beECO 2023”

organizator:                       Miejska Arena Kultury i Sportu Sp. z o.o.

 

sobota, 28 października 2023

SCENA

godz. 10:30 – 11:30         ZNAKI ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ

organizator:                       Stowarzyszenie Producentów Żywności Metodami Ekologicznymi ,,EKOLAND”

prowadzący:                     Dorota Metera, Prezes Zarządu Jednostki Certyfikującej Bioekspert Sp. z o. o.

 

godz. 12:00 – 14:30         VIII FORUM ALERGII „STRES I JEGO WPŁYW NA ODPORNOŚĆ”

organizator:                       Magazyn Hipoalergiczni, Miejska Arena Kultury i Sportu Sp. z o.o.

prowadzenie:                    Żaneta Geltz, redaktor naczelna Magazynu Hipoalergiczni (www.hipoalergiczni.pl)

eksperci:                                           dr n. med. Danuta Myłek, dr n. med. Tadeusz Oleszczuk, dr n. med. Agata Plech,
dr n. med. Barbara Majkowska-Wojciechowska

 

godz. 15:00 – 16:00         GALA ORGANIC LIFE TOP 50: odczyt listy laureatów edycji 2023, finał plebiscytu ekologicznego

organizator:                                      Redakcja Magazynu Hipoalergiczni, Stowarzyszenie Happy Evolution Global Association, agencja wydawnicza GELTZ MEDIA

 

STOISKO HIPOALERGICZNI – STOISKO NR 30

godz. 16:00 – 17:00         TOWARZYSKI BIZNES MIXER

organizator:                       Redakcja Magazynu Hipoalergiczni

 

niedziela, 29 października 2023

SCENA

godz. 11:00 – 12:30         „EKO FIRE SHOW” – POKAZY KULINARNE

organizator:                       BOOK&COOK Studio Kulinarne

prowadzenie:                    Adam Kozanecki

 

godz. 13:00 – 14:30         „AZJA EXPRESS FIRE SHOW” – POKAZY KULINARNE

organizator:                       BOOK&COOK Studio Kulinarne

prowadzenie:                    Aleksander Michalski

 

 

Więcej informacji na stronie www.naturafood.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Lodówki społeczne
Ja widzę ciągle tam ludzi, którzy nie wyglądają na potrzebujących. Po prostu po co...
Podróże krajowe i zagraniczne - naj…
Zanzibar jest wciąż modny, ale to proste życie tubylców podobno szokuje nas Europejczyków....
Nękanie, stalking - jak sobie radzi…
U mnie nękania nie było, ale próby ponownego kontaktu kiedy ja już nie byłam zainteresowana...
Eyeliner, kredka, pędzelek - akceso…
Ja mam ciągle jakieś problemy ze spojówkami, więc nie używam już takich kosmetyków.