Tagiatelle z serem cheedar i kiełbasą

10 kwietnia 2013, dodał: beatriczenkiczen
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 średnia laska kiełbasy polskiej pieczonej (lub innej intensywnej w smaku)
  • ser cheddar (lub inny intensywny)
  • 1 mała lub połowa średniej, czerwonej cebuli
  • makaron tagiatelle (ja miałam o smaku czosnku, ale jeśli mamy zwykły, to wystarczy dodać ząbek- dwa czosnku)
  • odrobina oliwy/oleju do smażenia
  • sól/pieprz,papryka do smaku
  • kiełki rzodkiewki do dekoracji

Kiełbasę kroimy w kosteczkę, pierś w małe kawałki, czosnek miażdżymy w prasce, natomiast cebulę siekamy w piórka. Wszystko wrzucamy na patelnię i podsmażamy, uważając, żeby warzywa nam się nie przypaliły. Doprawiamy do smaku. Na sam koniec dodajemy kilka łyżek wody (bulionu drobiowego), około 3-4, a to po to, żeby danie nie było za suche. Obiad ten robi się szybko, ponieważ wszystkie składniki są bardzo drobno skrojone i nie wymagają długiej obróbki.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Całość posypujemy dużą ilością startego cheddara, kiełkami rzodkiewki.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...