Szynka z korzenną nutką

14 grudnia 2013,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 kg szynki
6-8 plasterków boczku wędzonego
3-4 ząbki czosnku
1 łyżeczka mielonego jałowca
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczka pieprzu
1 łyżeczka cynamonu
1 cebula
5 łyżek oleju
2 łyżki soku z cytryny
szczypta ostrej papryki
2 szczypty rozmarynu
5 listków laurowych

Przygotowanie:

Pasta: Obrane ząbki czosnku utrzeć z solą, pieprzem i jałowcem. Cebulę drobno posiekać. Dodać cynamon, sok z cytryny, cebulę, olej, paprykę, rozmaryn, wymieszać.
Mięso umyć, osuszyć,natrzeć przygotowaną pastą i pozostawić na noc w lodówce.
Plastrami boczku owinąć szynkę, obłożyć listkami laurowymi, obwiązać nicią bawełnianą. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym podlać wodą. Piec około 1,5 godz. w temp. 190 stopni.
Podczas pieczenia kilka razy od czasu do czasu podlewać wodą.


file1387030123



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...