Szyneczka w sosie pieczeniowym | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Szyneczka w sosie pieczeniowym

26 grudnia 2010, dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

1 kg mięsa od szynki
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
3 liście laurowe Galeo
4 ziela angielskie
olej
2 łyżki śmietany 30%
3 łyżki mąki
koperek
wegeta, pieprz
1 kostka mięsna

Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego, wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzany olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele, pokroić cebulkę i czosnek w kostkę, wsypać do mięsa i podpiec, aby cebulka była zrumieniona tak, aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsną mąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować, dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami.

file1293361110

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...