Szyneczka w sosie pieczeniowym

26 grudnia 2010,
dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg mięsa od szynki
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
3 liście laurowe Galeo
4 ziela angielskie
olej
2 łyżki śmietany 30%
3 łyżki mąki
koperek
wegeta, pieprz
1 kostka mięsna

Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego, wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzany olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele, pokroić cebulkę i czosnek w kostkę, wsypać do mięsa i podpiec, aby cebulka była zrumieniona tak, aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsną mąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować, dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami.

file1293361110



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...