Szyneczka w sosie pieczeniowym

26 grudnia 2010,
dodał: wiola333
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg mięsa od szynki
1 duża cebula
3 ząbki czosnku
3 liście laurowe Galeo
4 ziela angielskie
olej
2 łyżki śmietany 30%
3 łyżki mąki
koperek
wegeta, pieprz
1 kostka mięsna

Mięso umyć i pokroić na grubsze plastry, do naczynia żaroodpornego, wlać kilka łyżek oleju , na rozgrzany olej położyć mięso i przypiec z obu stron, dać liście i ziele, pokroić cebulkę i czosnek w kostkę, wsypać do mięsa i podpiec, aby cebulka była zrumieniona tak, aby uzyskać potem ciemny kolor sosu. Następnie podlać mięso wodą aby było zakryte, gotować do miękkości mięsa, dodać śmietanę, kostkę mięsną mąkę rozrobić w odrobinie wody wlać do sosu i zagotować, dodać pokrojony koperek, przyprawić przyprawami.

file1293361110



FORUM - bieżące dyskusje

Jaka maść na łuszczycę skóry głowy?…
Od 20 lat choruje na luszczyce, przerobilam juz wszystko chyba. Musisz wzmocnic odpornosc organizmu, zminimalizowac...
Nadwaga i otyłość u dzieci
Tak byłoby dobrze, bo jednak częste sięganie po łakocie wynika głównie z przyzwyczajenia....
Samotne wakacje - jak je spędzić?
Czemu? Podróżowanie w pojedynkę może być naprawdę super. Jedyne, co mi podczas takich wyjazdów...
linia stresu?
A nie masz czasami tak, że przy niektórych czynnościach potrzebujesz mieć pod palcami większe...