Szybkie spaghettii z sosem włoskim

24 maja 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

Szybki obiad naprawdę smaczny i naprawdę niezbyt kaloryczny

składniki:

opakowanie spaghetti

mielone z indyka 1/2 kg

pomidory z puszki

papryka

cebula

czosnek

groszek konserwowy

żółty ser starty opcjonalnie

sól, pieprz, chilli, majeranek, bazylia

świeże ulubione zioła

Na patelni przysmażyć cebulkę, paprykę, dodać  pomidory z puszki i przyprawy, odrobinę cukru brązowego do smaku. Na drugiej patelni podsmażyć mielone na łyżce oleju, dodać sos. Makaron ugotowany polać sosem, ja jeszcze dodatkowo podaję z sosem czosnkowym z jogurtu 0 % tłuszczu.

file1306257872



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz