Szybki relish ogórkowy

Avatar photo
21 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do duszonej ryby oraz fondue z mięsa.

Składniki: 500g świeżych ogórków, 2 cebulki dymki, ząbek czosnku, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu ryżowego, 1 łyżeczka pasty wasabi.

Przygotowanie: obrać ogórki, podzielić na połówki i łyżeczką od herbaty usunąć gniazda nasienne. Ogórki zetrzeć na tarce albo drobno posiekać. Umyć dymkę, obrać czosnek. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki i wstawić do lodówki.

file1285086210



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...