Szybki relish ogórkowy

Avatar photo
21 września 2010,
dodał: Emilia Stasiak
Artykuł zewnętrzny

Pasuje do duszonej ryby oraz fondue z mięsa.

Składniki: 500g świeżych ogórków, 2 cebulki dymki, ząbek czosnku, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki octu ryżowego, 1 łyżeczka pasty wasabi.

Przygotowanie: obrać ogórki, podzielić na połówki i łyżeczką od herbaty usunąć gniazda nasienne. Ogórki zetrzeć na tarce albo drobno posiekać. Umyć dymkę, obrać czosnek. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki i wstawić do lodówki.

file1285086210



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...