Szpinak z jajkiem

31 maja 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Młody szpinak
  • Jajko
  • Śmietana 2 łyżki
  • Masło 1 łyżka
  • Sok z cytryny
  • Sól
  • Pieprz

Młody szpinak opłukać, odsączyć na sicie. Podsmażyć na patelni na łyżce masła, polać sokiem z cytryny. Chwilę podsmażyć.

Jajko wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem. Wlać masę jajeczną do szpinaku, wymieszać aż się wszystko zetnie. Podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

file1306839431



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...