Szparagi zapiekane w bekonie

31 maja 2011,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • Szparagi 1 pęczek
  • Bekon 5 plasterków
  • Ser gouda 5 dag
  • Natka pietruszki
  • Czosnek 2 ząbki
  • Śmietana 2 łyżki
  • Sól
  • Pieprz

Szparagi obrać ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru do smaku. Odsączyć. Ułożyć na talerzu owinięte bekonem. Polać śmietaną z wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem do smaku. Posypać startym serem, zapiec w piekarniku nagrzanym do 200˚C około 15 minut. Podawać jako samodzielny posiłek lub przystawka do obiadu.

file1306839085



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...