Szparagi z pieczonymi ziemniakami

21 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 ½ kg obranych młodych ziemniaków
20 szparagówaspar1
3 łyżki oliwy z oliwek
½ szklanki kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku
szczypiorek
2 łyżki pokrojonego drobno boczku (opcjonalnie)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik. Umieść ziemniaki, szparagi, oliwę, 1 ząbek czosnku i przyprawy w żaroodpornym naczyniu. Przykryć i wymieszać przez wstrząsanie. Wyjąć szparagi i piec w piekarniku przez 35 min., od czasu do czasu mieszając. Dodać szparagi do ziemniaków i piec kolejne 5 min. lub do momentu szparagi będą miękkie. Odstawić do ostygnięcia na ok. 5 min. Połączyć śmietanę z czosnkiem, solą i szczypiorkiem. Dobrze wymieszać. Podawać z ziemniakami i szparagami.



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...