Sznycle w chrupiącej panierce

18 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

Obiadek z ,,podpowiedzią ” – wypróbowywałam gotową panierkę z płatkami owsianymi .
Czas : 20 minut


Składniki :

4 sznycelki z piersi kurczaka
1 opakowanie ,, Chrupiący przysmak – panierka do mięs z dodatkiem zbóż ” Kamis
2 łyżki majonezu
4 łyżki słodkiej śmietanki ( lub mleka )
olej do smażenia
1 łyżka masła
Przygotować sznycelki do panierowania ( lekko stłuc przez folię ) . Wysypać panierkę na talerz ( składa się z płatków owsianych i jęczmiennych , mielonej papryki , czosnku, jajek w proszku, mleka w proszku i innych dodatków ). W oryginale mowa była o tym by sznycle namoczyć w mleku i potem panierować . Ja zrobiłam inaczej – zmieszałam majonez ze śmietanką – sznycle obtoczyłam w panierce potem w majonezie ze śmietanka i ponownie w panierce – dzięki temu sznycle są delikatniejsze .
Rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie smażenia dodać na patelnię masło .
Podałam sznycle z ryżem i surówką z kiszonej kapusty z mandarynką

file1292661872



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...