Sznycle w chrupiącej panierce

18 grudnia 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sznycelki w złocistej panierce wg Buni :

Obiadek z ,,podpowiedzią ” – wypróbowywałam gotową panierkę z płatkami owsianymi .
Czas : 20 minut


Składniki :

4 sznycelki z piersi kurczaka
1 opakowanie ,, Chrupiący przysmak – panierka do mięs z dodatkiem zbóż ” Kamis
2 łyżki majonezu
4 łyżki słodkiej śmietanki ( lub mleka )
olej do smażenia
1 łyżka masła
Przygotować sznycelki do panierowania ( lekko stłuc przez folię ) . Wysypać panierkę na talerz ( składa się z płatków owsianych i jęczmiennych , mielonej papryki , czosnku, jajek w proszku, mleka w proszku i innych dodatków ). W oryginale mowa była o tym by sznycle namoczyć w mleku i potem panierować . Ja zrobiłam inaczej – zmieszałam majonez ze śmietanką – sznycle obtoczyłam w panierce potem w majonezie ze śmietanka i ponownie w panierce – dzięki temu sznycle są delikatniejsze .
Rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano z obu stron dodając w ostatnim momencie smażenia dodać na patelnię masło .
Podałam sznycle z ryżem i surówką z kiszonej kapusty z mandarynką

file1292661872