Sznycle drobiowe a la Kentucky

3 lutego 2011, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Sznycelki drobiowe ostrzejsze niż zwykle

Czas : 15 minut

Składniki :

  • 3 sznycelki z piersi kurczaka (1 duża pojedyncza pierś)
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • 2 łyżki przyprawy  Skrzydełka Kentucky
  • 2 łyżki słodkiej śmietanki
  • olej do smażenia
  • 1 łyżka masła

Mięso podzielić na 3 sznycle i delikatnie je rozklepać tłuczkiem do mięsa ( przez woreczek foliowy ).Posypać przyprawą ,, Skrzydełka Kentucky ” .Do wbitego na talerzyk jajka dodać śmietankę i roztrzepać widelcem by się zmieszały. Panierować w  mące, jajku,  i bułce tartej. Smażyć na rumiano na oleju. Przełożyć do garnuszka i  dodać masło i 4  łyżki wody, skropić maggi. Dusić pod przykryciem kilka minut na bardzo małym gazie.

To taki mały eksperyment z przyprawami do drobiu. Otworzyłam przyprawę do skrzydełek – a że nie jestem w stanie zużyć jej na raz sprawdzam do czego można jej jeszcze używać. Moim zdaniem do doprawiania różnych potraw drobiowych doskonale się nadaje i to nie tylko do tych pieczonych czy z grilla.

file1296721965



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz