Sznycelki dla Ani

21 października 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Pierś kurczaka z farszem z serków topionych i smażonych pieczarek – panierowana w jajku i bułce tartej .

Czas : 30 minut

Składniki :

2 połówki piersi z kurczaka

1 jajko

bułka tarta

pieprz mielony

sól

olej

1 łyżka masła

4 pieczarki

4 serki topione kremowe ( trójkąciki )

Piersi z kurczaka przeciąć na połówki i rozklepać na 4 sznycle .Posolić i popieprzyć . Pieczarki pokroić drobno i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oleju . Zdjąć pieczarki z patelni ( tłuszcz zostawić ) .Na każdy sznycel położyć pieczarki i 1 trójkącik serka .Zwinąć w rulonik .Panierować w jajku i bułce tartej .Na patelni rozgrzać olej i smażyć sznycle na rumiano .Pod koniec smażenia dodać masło i chwilę dosmażyć .

file1256143983

Przepis dodany przez: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz